Sociëteit

T.R.A.M.

Een significant gedeelte van het verenigingsleven beslaat de zogenaamde kroegavonden. Sociëteit Tempus Ruit Amicitia Manet, door leden veelal afgekort naar de kroeg of de toko, is het bruisende middelpunt van het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’. Zij is gelegen op de bovenste twee verdiepingen van de Pakkerij, aan de Oude Markt 24 te Enschede. Er kan een bezoek aan de Sociëteit plaatsvinden als je bijvoorbeeld met je jaarclub of dispuut afgesproken hebt om een biertje te gaan drinken, als je op vrijdag lekker het begin van het weekend wil vieren, als je afgestudeerd bent en een borrel wilt geven voor vrienden en familie of als je gewoon zin hebt in gezelligheid! Op de Sociëteit is altijd wel wat te doen en geen enkele avond is hetzelfde.

Op de gebruikelijke avonden zijn verscheidene leden regelmatig heftig aan het discussiëren over allerlei zaken des levens, terwijl op andere avonden een jaarclub een spectaculaire activiteit neerzet voor alle leden zoals een Biro d’Italia of een Guru Unterground Rave Party. Sociëteit Tempus Ruit Amicitia Manet, wat vrij vertaald uit het Latijn staat voor ‘De tijd verglijdt, de vriendschap blijft’ is niet zo maar een kroeg. Zij is er voor en door leden. De leden hebben haar gebouwd, de leden onderhouden haar en de leden zorgen ervoor dat het elke avond weer groot feest is. Het Sociëteitsbestuur is eindverantwoordelijke voor de Sociëteit en is belast met alle bestuurszaken omtrent het draaiende houden van de trots van Audentis.

De Sociëteit is twee à drie avonden in de week geopend. Op dinsdagavond vindt de jaarclubavond plaats, op de donderdagavond wordt er door de verscheidene kroegdisputen geborreld en regelmatig vindt er op zondag een casual avond plaats. Op andere avonden is er ruimte voor het houden van één van de vele open feesten die Audentis jaarlijks organiseert, zijn er Algemene of Bijzondere Ledenvergaderingen, vindt er een afstudeerborrel plaats of is het tijd voor een andere groots evenement. Vele weken in het jaar is de Sociëteit dus de locatie voor veelzijdige en toonaangevende studenten in Enschede.

De Sociëteit bestaat uit drie grote, unieke zalen: de Omegazaal, de Videzaal en de Fusiezaal. Deze zijn allen aan elkaar te koppelen of volledig los van elkaar te gebruiken. Elke zaal heeft een eigen bar waar allerlei overheerlijke dranken worden geschonken, met als grootste trots: Grolsch Premium Pilsener. Dit heerlijke bier wordt uit één van onze 1000-liter tanks in de kelder naar de vele zalen gepompt. Achter de naam van iedere zaal schuilt een unieke geschiedenis, die tot de vereiste kennis van elk lid van het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ behoort.

’t Gat in de Markt

Naast onze Sociëteit T.R.A.M. is Audentis rijk aan nog een pareltje. Met een studentencafé dat letterlijk ‘in’ het midden van de Oude Markt ligt is er altijd een locatie in de buurt om door te feesten na een avondje borrelen op de kroeg!

Voor studenten…
’t Gat is een studentencafé. Dit betekent dat we elke dag van de week open zijn om iedereen die een studentenpas bezit te voorzien van pitchers bier en B52’s. Natuurlijk houdt het hier niet op en staan de avonden vaak in het teken van een thema met bijbehorende dranken! Zo is er voor ieder wat wils!

…Door studenten
Omdat ‘t Gat een studentencafé is, hebben we ook liever alleen maar studenten binnen. Zeg nou zelf; dat zijn toch de meest relaxte personen die er zijn? Daarom staan er altijd Audentianen achter de bar die jou voorzien van bier.

Openingstijden
Studenten zijn flexibel en dat betekent dat we zeven dagen in de week geopend zijn. Van elf tot vier zijn de deuren open voor jou en je vrienden om een lekker aantal bieren of shots te drinken. Daarnaast zullen de hits je om de oren slaan, afgewisseld met echte meezingers. Voor sommigen komt vier uur nog net iets te vroeg maar wees niet getreurd, de Gatters zijn nooit te beroerd voor een naborrel!

Voor meer informatie kijk op de website.