BROK

Studentenhuis BROK is een studentenhuis bewoond door enkel mannen. Het is fantastisch gelegen in het centrum van Enschede. Dit is op vele manieren ideaal. Niet alleen staat het huis op een steenworpafstand van het station, ook ligt het op een zogenaamde ‘kruipafstand’ van het uitgaanscentrum. Op deze manier kunnen we altijd, waar en wanneer we maar willen, overal naartoe. Spontane activiteiten, geplande uitjes en teksten als ‘even snel een biertje doen op het terras’ zijn dan ook niet ongebruikelijk voor ons. 

We doen dan ook graag dingen samen. We zijn actief ingesteld en houden ervan om dingen te ondernemen. Doordat we er ook altijd voor zorgen dat we niet alleen samen drinken, maar ook simpele dingen als een huisavond, het samen eten, samen studeren en, geloof het of niet, het samen sporten ook op elkaar proberen af te stemmen, zijn we veel met elkaar bezig. Dit zorgt vanzelf voor een sterke band onderling en een bepaalde hechtheid als huis – toch wel iets wat je erg graag ziet in het studentenhuis waar je woont, aangezien dit je uitvalsbasis is.

Verder kan studentenhuis BROK getypeerd worden als een actief huis. Bewoners nemen vaak deel aan verschillende commissies en besturen en halen hier veel ervaring en plezier uit. Daarnaast is het vrij ongebruikelijk voor een bewoner om zich niet bij een dispuut te voegen. Zo zijn de verschillende disputen waar bewoners van studentenhuis BROK bij zijn aangesloten geen ongeziene gast op de donderdagen. Uiteraard is dit geen verplichting, maar op deze manier wordt er natuurlijk weer net iets meer uit je studententijd gehaald.

Maar ook comfort en ontspanning staat uiteraard hoog in het vaandel. Zo beschikken we over een heuse thuisbioscoop waar we ook geregeld films & series op kijken, of de Xbox aanslingeren. Sinds we onze achtertuin hebben gerenoveerd bestaat ineens de mogelijkheid om ook te ontspannen op ons eigen terrasje. Zeker in de zomer wordt hier dan ook veel gebruik gemaakt. Dit kan ’s middags in de zon of juist midden in de nacht tijdens een net iets te lang durende naborrel. Iets waarvoor wij dan ook altijd te porren zijn – naborrels. Vaak komt het voor dat we na een fantastische avond nog even met een select groepje willen nagenieten en, niet onbelangrijk, napraten hierover, opdat we dit de dag erna niet allemaal vergeten zijn. Of juist wel.

Brok_tekening.png
BROK