Villa Grolsch

Vroeger toen de fusie van het DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis' nog niet beklonken was, kende Enschede een aantal notoire Grolsch drinkers. Zij, die enkel het premium pilsner dronken, vonden elkaar en besloten samen te gaan wonen op de Lipperkerkstraat 208. Daar, waar dit huis vroeger nog een bordeel was, was er door het grote aantal kamers ruimte voor 7 bewoners.

De bewoners waren gewend in luxe te leven. Hoewel het adres op de Lipperkerkstraat al de nodige exclusiviteit genoot door onder andere een oprijlaan met garage, een openhaard, bijkeuken en een tuin, werd en wordt nog steeds door de bewoners voortdurend in het huis geïnvesteerd. Zo werd in de tuin een hockeyveld aangelegd, waren meerdere koelkasten rijk gevuld met bier en werd er in de Villa niet alleen Grolsch gedronken, maar ook verzameld. Een eigen Grollarium bood plaats aan tientallen Grolsch attributen, glazen, flessen, etc. Deze verwantschap met Grolsch werd meteen ook vertaald in de naam van het huis. Slechts een ding stond toentertijd nog op het verlanglijstje van ieder studentenhuis in Enschede. Als eerste studentenhuis in Enschede met een vaatwasser werd ons huis pas echt villawaardig. Op 11 november 1996 werd Villa Grolsch een feit.

Lange tijd was reeds bekend dat de oude villa op den duur gesloopt zou worden. Om de traditie van Villa Grolsch en de huisstijl die daarbij hoort niet verloren te laten gaan, is op tijd gehandeld om een verhuizing met alle bewoners tegelijk mogelijk te maken. Uiteindelijk zijn in de nazomer van 2010 vijf bewoners van Villa Grolsch in de nog luxere villa op Lipperkerkstraat 84 ingetrokken. Met minder bewoners dan voorheen was het huis alleen nog maar hechter geworden en de afstand tot de vereniging was zowel letterlijk als figuurlijk kleiner geworden.

Villa_Grolsch_tekening.png
Villa Grolsch