Dies

Eens per jaar, in de maand maart, viert het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ haar verjaardag. Niet door kaarsjes uit te blazen en over te gaan tot de orde van de dag, maar door op grootse wijze een week neer te zetten voor zowel de leden van Audentis als voor niet-leden.

Deze week staat onder de leden beter bekend als de Dies Natalis, naar de Latijnse benaming voor geboortedag. Van open feesten tot heel Audentis in een pretpark,  van een heuse rally tot een prachtgala op een landgoed: Audentis staat deze week in de schijnwerpers. Om aan de leden duidelijk te maken wat het programma gaat worden, wordt er voorafgaand aan deze week het Diesboekje verstrekt.  Dit boekje bevat een overzicht van alle activiteiten, bijbehorende informatie, leuke stukjes en foto's.De festiviteiten beginnen met de Diesreceptie. Op deze avond komt iedereen naar de Sociëteit, geheel in tenue de ville, waar de inhoud van het programma geopenbaard wordt, de Diesgadget bekend wordt gemaakt en de Almanak gepresenteerd wordt. Tevens is er de mogelijkheid deze avond geheel in stijl speciaalbieren bestellen aan de bar.

Als afsluiter van deze week is niets anders gepast dan een chique gala op een prachtlocatie. Het gala is een feest met bijbehorende dresscode white tie en is in al haar facetten spectaculair te noemen. Een grand entree met vuurspuwers, een lasershow en een band die deze avond tot volwaardig maakt: op het gala treft men het allemaal.

De Dies Natalis, kortweg Dies, wordt georganiseerd door de Diescommissie. Deze commissie, bestaande uit tweedejaars Audentianen, regelt alles van begin tot eind om de Diesweek tot een succes te laten zijn. Meestal is deze commissie rond de acht personen groot en wordt gevormd in de maand oktober. Het deelnemen aan deze commissie wordt door velen als een grote verantwoordelijkheid en grote eer binnen de vereniging beschouwd.  

Contact
E-mail: dies@audentis.nl
​Telefoon: 053-4340617