Tribunaal

      Het Tribunaal

Het Tribunaal is een commissie die is ontstaan uit het Drienerloosch Jaarclub Convent Rossinant, een van de verenigingen die Audentis heeft gevormd. Vroeger was deze commissie er om jaarclubs uit te kiezen die leuk genoeg waren om zich te aan te mogen sluiten bij het DJCR. Tegenwoordig sluiten er geen jaarclubs meer aan bij Audentis, maar zijn dit individuele leden die met elkaar deze clubjes gaan vormen. Daar waar de jaarclubs gevormd worden springt het Tribunaal bij op verschillende manieren. 

Op het moment dat er een nieuwe lichting is geïnaugureerd gaat het Tribunaal ook aan de slag. Het is dus een commissie die er speciaal voor de eerstejaars leden staat. Het Tribunaal neemt je mee naar verschillende leuke, gezellige activiteiten waarvan het doel is om elkaar beter te leren kennen. Na al deze activiteiten is het de bedoeling dat er jaargroeperingen worden gevormd om te wennen aan de samenstelling van de groep. Uiteindelijk worden deze jaargroeperingen als jaarclubs geïnstalleerd nadat deze aan alle eisen voldoen en de benodigde opdrachten hebben afgerond. Er is zelfs een prijs voor de jaarclub die dit op de beste/leukste/gaafste manier doet.

Het Tribunaal wordt gevormd uit derdejaars leden, dit omdat zij op dat moment genoeg kennis hebben vergaard om de nieuwe eerstejaars te helpen waar mogelijk. Deze parttime commissie bestaat uit ongeveer zeven mensen.