Tranquillum

Er was een tijd, toen wisten wij het wel. De eerste oud-Senatoren van het DSC Cheiron wilden hun waardige leven na hun jaar Senaat voortzetten op de kroeg. Immers, een Senator heeft weinig te zoeken tussen alle brallende en schreeuwende leden. Daar is Tranquillum uit ontstaan, zo rond het jaar 1984 en daarmee het oudste kroegdispuut. Tranquillum is een relatief rustig dispuut en wij houden dan ook meer van converserend klemmen dan van klemmend de stem verheffen. Zoals al duidelijk mag zijn, hebben wij een sterke band met de vereniging. Niet alleen hebben veel Tranquillizers een grote commissie gedaan, ook hebben wij bijzonder veel Tranquillizers die een rol binnen een Senaat hebben vervuld. De kans is groot dat er op dit moment iemand van Tranquillum in de Senaat zit.

Zoals u van het oudste kroegdispuut zou verwachten, staan wij op de donderdagavond in het ouderejaarsvak aan de kop van de Omegabar. Eén van de verenigingskleuren is tevens onze hoofdkleur, zoals te zien is aan onze naar de bar gevormde meter: donkergroen.

Tranquillum is een van de hechtere disputen. Wij willen niet alleen op de kroeg integreren met elkaar en de andere leden. Daarom eten wij elke donderdag samen en zien wij onze oude lullen elk jaar op meerdere gelegenheden. Tranquillizers zijn wij voor het leven en die groep vrienden zal met de tijd alleen maar groeien.

Enfin, tot donderdagavond op Sociëteit T.R.A.M.!