Over DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis'

De Vereniging

Door de veelzijdigheid die het DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis' rijk is, vindt een ieder eenvoudig snel haar of zijn plek binnen de vereniging. Een comfortabele kamer is al snel gevonden door de nauwe banden die onderhouden worden met de 11 verenigingshuizen en de vele overige Audentishuizen. 

In het eerste jaar van het lidmaatschap worden tijdens het Tribunaaltraject de jaarclubs gevormd, die in het vervolg elke dinsdag de kroeg omtoveren tot hun speeltuin. Naast de verbanden binnen de lichtingen zijn er ook verticale verbanden tussen personen en jaarclubs. Ieder jaar worden de kroegdisputen weer sterker met een nieuwe groep eerstejaars. Daarnaast kunnen eerstejaars jaarclubs zich aansluiten bij een verticaal zoals het College der Eersten of Trekhaak. 

De verschillende subverenigingen zorgen ervoor dat ook een ieder zijn of haar hobby kan beoefenen in het gezelschap van mede-Audentianen. Zo is er voetbal bij SVS en hockey bij Heren X en Damesch X, maar ook muziek bij Club 24 en Trammelam. 

Tot slot en wellicht het meest belangrijke binnen de vereniging zijn er de vele commissies die de Senaat onder haar hoede heeft. In een commissie kunnen de leden kwaliteiten ontwikkelen die binnen hun studie onderbelicht zijn en nog belangrijker een fantastische tijd beleven. Er zijn verschillende grote commissies zoals de Kick-In commissie en de Dies- & Almanakcommissie, maar ook kleinere commissies zoals de verschillende Eerstejaars commissies en de Batavierenracecommissie.

Meer informatie over onze studentenvereniging vind je ook op onze Audentis pagina op Studentenwegwijzer.