K.C.H. Trickx

Een koninklijk studentenhuis in het centrum van Enschede. Op het eerste gezicht een onmogelijke taak, maar hier dachten de heren Dollevoet, Smit, Vlaswinkel en Pikaar in 1985 anders over. Het stichten van een koninklijk corpshuis, destijds verbonden aan het Drienerloos Studenten Corps Cheiron, was een doel op zich te noemen. Edoch, sedert 1986 kan K.C.H. Trickx zich waardig presenteren binnen het Enschede studentenleven, en bij het DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’ in het bijzonder.

K.C.H. Trickx huisvest vier actieve leden van onze mooie vereniging over twee verdiepingen verspreid. De huistelefoon, uiteraard geloceerd op de sjaarsenkamer, speelt een belangrijke rol in de bereikbaarheid van K.C.H. Trickx en haar inwoners. Deze inwoners, van diverse afkomst en diverse studierichtingen, hebben allemaal één belangrijke gemeenschappelijke eigenschap: hun liefde voor het koningshuis en hare koninklijke hoogheid prinses Beatrix in het bijzonder. De K.C.H. Trickx muur is hiervan het uitgesproken hoogtepunt; een muur centraal in de woonkamer die geen onbedekt gedeelte meer kent maar daarentegen volbehangen is met afbeeldingen van hare koninklijke hoogheid.

Allicht noemenswaardig in dit artikel is de aanwezigheid van een invloedrijk verband, te weten de Koninklijke Corpshuizen Vergadering. De Koninklijke Corpshuizen Vergadering, kortweg de K.C.V., is een verband die vrijwel iedere dag een korte samenkomst kenmerkt, terwijl er ééns per jaar op de derde maandag van september een meer beduidende borrel plaatsvindt. Deze borrel wordt traditiegetrouw aangevangen door tezamen honderd-en-één borrelglaasjes oranjebitter rats naar binnen op te nuttigen. De K.C.V. bestaat uit Koninklijk Studentenhuis W6 en Koninklijk Corpshuis Trickx.

Een koninklijk studentenhuis in het centrum van Enschede. Wat op het eerste gezicht een onmogelijke taak leek te zijn, is werkelijkheid geworden sinds de stichting van K.C.H. Trickx. Iets om trots op te zijn, maar nog meer iets om te koesteren.

Trickx_tekening.png
K.C.H. Trickx