Høken

Oe bunt oangekomm’n op de meujste pagina van Audentis, noam’luk op de pagina van “’t Illuster Achterhøks Studenten Kollektief Høken”! Nu denkt oe misschien “Wa bunt dit dan?”, nou H.A.L.V.U., want dat zal ik oe ee’m zeggen. 

Ik zal meteen met de deur in huus donder’n: Høken bunt normaal en Høken bunt ’t boer’n dispuut van Audentis met als motto “zoep’n, brekk’n en aongoan”. Wie stoan elke dønderdag op ’t café van ’t sjorps met ’t Verstand op Nul en de Ogen op oneindig in de høkenhoek te vier’n dat ’t donderdag bunt. Wie bunt lang geled’n opgericht (1985 heb ik mie loat’n vertell’n) en wie doet ’t samen vieren elk joar in Amsterdam met koningsdag.  Wie word’n begeleid door een direkteur die alles regelt, een verkwanseloar die ding’n verkwanselt en een geldker’l die de høkers eroan herinnert dat zonder belasting er gin benzine meer is.

Om een iets beter beeld te krieg’n van hoe wie “’t is bijna weekend” vieren, zal ik oe zeggen wat wie zoal doen op de donderdagaom’d. Wie beginn’n de avond met een deur de mini’s verzorgde moos (of zomermoos) met snekspekkies, want wat de boer niet kent, vreet ie niet. Zoals een echte Høker wel had ‘dacht; wie sien doarbie niet vies van een KP (Koude Pils) met op de achtergrond een machtig, mooi, lief en lekkere serenade van Normaal.

Doarna goan wie noar ’t café van ’t sjorps en goan wie doar over op de orde van de dag. Veur de Høkers die niet noar huus toe hoev’n goan veur college op vriedagochtend, goat de avond verder op KP met jonge jenever, ofwel Ketel 1, en goat ’t zoep’n, brekk’n en oangoan echt oerend hard. Deze Høkers doen er voak nog wat gas bie en goan met ’n pens vol power en vol goeien zin op ’t eind nog eem’n zoek’n noar vrouw Haverkamp in ’t Gat. Dat is dat!