't Schijtpaleis

Op zeven oktober negentiennegenentachtig stichtten Alex, David, Karel, Thijs en Richard een jong studentenhuis dat zich aan wilde sluiten bij Cheiron. Met het grandioze terras op het zuiden en het Van Heekplein aan het noorden, was hun nieuwe huis een nieuw thuis en dé plek voor een studentenbestaan dat nog jaren zou mogen duren. Omdat bij het betreden van het paleis de troon de enige zitplaats was, werd de naam al snel gevonden: 't Schijtpaleis.

Het paleis, toen nog in de kinderschoenen, is nu een studentenhuis dat al sinds '89 onafschijtelijk is verbonden aan het Enschedese studentenleven en is van alle gemakken voorzien, maar met name een gezellig huis waar samen wordt geleefd en waar alles kan en mag. Er heerst een goede sfeer om zowel overdag als 's avonds student te zijn.

Echter was het oude paleis niet bestand tegen de bazen die jaren lang het maximale hebben geëist van het paleis. Gesitueerd op loopafstand van de stad en het station heeft 't Schijtpaleis haar gloednieuwe onderkomen gevestigd om te leven als een god in Frankrijk. De hechte band maakt dat het leven er goed is en dat er maximaal genoten kan worden van alle facetten van het rijke Enschedese studentenleven, met uiteraard als hoogtepunt de kleinste kamer van het Paleis: het toilet. Uiteraard voorzien van alle wensbare gemakken is en zal 't Schijtpaleis de traditie voortzetten die sinds 1989 de droom is van een ieder, maar waar slechts een handjevol uitverkorenen echt vol van kan genieten.

Schijtpaleis_tekening.png
't Schijtpaleis