Jaarclubs & disputen

Jaarclubs

Het studentenleven wordt gekenmerkt door het leren kennen van nieuwe mensen en het maken van vrienden. Bij een vereniging als Audentis leer je op korte termijn ontzettend veel mensen kennen als je lid wordt en maak je binnen jouw lichting, de mensen die in hetzelfde jaar lid worden, een eigen vriendengroep genaamd ‘jaarclub’. De dinsdagavond is bij onze vereniging de jaarclubavond. Iedereen eet op de dinsdag met zijn of haar jaarclub en komt daarna gezellig naar sociëteit T.R.A.M. om te borrelen.

Naast de borrel op dinsdag ondernemen veel jaarclubs ook verschillende activiteiten. Zo gaan veel jaarclubs samen op vakantie en geeft iedereen een 21-diner. Bij een 21-diner nodigt iedereen zijn of haar jaarclub uit om bij hun ouders te genieten van een heerlijk diner.

Een jaarclubgenoot is niet alleen van grote waarde voor tijdens je studententijd maar de vriendschap die je nu opbouwt blijft voor het leven.

JC_Waanzin.JPG
Jaarclub Waanzin
pagina_29_jaarclubs_cl_amor.jpg
Jaarclub Cl'amor

Disputen

Naast de jaarclubs heb je bij Audentis ook kroegdisputen. Een dispuut bestaat uit meerdere lichtingen van verschillende jaren. Het is een vriendengroep met leden van verschillende leeftijden. Hierdoor blijven disputen voor altijd op de kroeg bestaan en worden de disputen in ledenaantal alsmaar groter. Disputen hebben ieder een eigen karakter en zo kan ieder lid in het eerste jaar zelf het dispuut vinden welke bij hem of haar past. Een dispuut heeft veel meer gelaagdheid dan een jaarclub en is daarmee van absolute meerwaarde voor je studententijd.

Disputen staan elke donderdagavond op de kroeg en organiseren allen jaarlijks een activiteit. Vaak is dit een evenement voor de dies, verjaardag, van het dispuut en zijn alle andere disputen in Enschede ook uitgenodigd.

Net als een jaarclub is een dispuut eigenlijk gewoon een vriendengroep waar je in jouw studententijd herinneringen mee maakt.

pagina_29._disputen_kin_en_pimpelle.jpg
Mannendispuut Koh-I-Noor
pagina_29_disputen_TQ_carnaval.jpg
Dispuut Tranquillum