Huize SCUD

In het verre verleden werd er op een toenmalig studentenhuis genaamd Port D’Or vredig samengeleefd door mannen en vrouwen. Echter groeide de ontevredenheid over een van beide geslachten en in februari 1992 werd door het sterkere geslacht besloten dat er geen ruimte meer was voor beide seksen. De mannen werden verjaagd en enkel vrouwen bleven over op de Deurningerstraat 40-42.

Met deze gebeurtenis werd het mooiste vrouwenhuis van Enschede geboren. Met haar wortels die liggen in de relaxte en open manier in omgang  die manneneigen is en de zorg en gezelligheid van de vrouwen ontstond hier een perfecte sfeer. Haar naam weerspiegelt de karaktereigenschappen van haar bewoners, krachtig en doeltreffend, net als Scud-raketten.

56 prachtige dames hebben sindsdien op SCUD hun studententijd beleefd en momenteel wordt SCUD bewoond door zeven lieftallige dames die op een relaxte en open manier met elkaar omgaan. Wij streven krachtig naar onze doelen, wat die ook mogen zijn. Van biertjes drinken op de kroeg, de Oude Markt of in onze weelderige tuin tot logeerpartijtjes en samen studeren, de Scuddebeesten maken van alles een beestenboel! 

Scud_tekening.png
Huize SCUD