D.S.G.G.

Het Drienerloos Studenten Golf Genootschap, DSGG, werd begin 70-er jaren opgericht. Op 4 juni 1976 stelde mr. A. Hooites Meursing een golfwedstrijd in met als doel alumni, studenten en medewerkers van de toenmalige Technische Hogeschool Twente jaarlijks bij elkaar te brengen en te wedijveren om de felbegeerde THT-beker. Jaarlijks wordt deze wedstrijd gehouden op de derde zaterdag van september.

Het DSGG kent een inmiddels rijke historie en tradities, een eigen lied, logo en website ontbreken hier uiteraard niet bij. Nog altijd lopen de DSGG’ers hun ronde op Golfclub Driene, gelegen net achter het universiteitsterrein. Het vaakst komt het DSGG bij elkaar op vrijdag middag om vervolgens in de 19e te genieten van een welverdiend drankje en een bitterbal.

Golf is een ideale sport om aan te beginnen tijdens je studententijd. Tijdens het lopen van een ronde kom je goed tot rust en kan je even ontspannen en ontsnappen aan de verloedering van de rest. In het 19e liggen de handdoeken altijd gewassen voor je klaar. Dit in tegenstelling met de voetbal paupers die het zelf moeten meenemen of de hockeyers die helemaal niet douchen na een wedstrijd.

Het DSGG wordt primair vertegenwoordigd door leden, zowel mannen als vrouwen, van de vereniging maar kent ook onafhankelijke golfers in haar gelederen. Er kan bij Golfclub Driene ook gestart worden met deze mooie sport. Spreek hiervoor een van de DSGG’ers aan en vraag om meer informatie. Lid worden van het DSGG kan al geregeld worden door het hebben van de juiste instelling.

“Golf is like an 18-year-old girl with big boobs. You know it’s wrong but you can’t keep away from her.”

Onze sponsoren