Parkwicht

Aan de Lipperkerkstraat 157 ligt het mooie vrouwenhuis Parkwicht. Deze ruime woning is gelegen aan de rand van de binnenstad van Enschede. Parkwicht bevat zes slaapkamers, een ruime woonkamer, keuken, bijkeuken, badkamer, toiletten en een mooie grote achtertuin. In dit huis wonen we met zes gezellige, elegante dames die allemaal verschillende studies doen. Alle zes zijn wij lid van dezelfde studentenvereniging, Audentis et Virtutis. Parkwicht is dan ook een verenigingshuis en is tevens het hoogste vrouwelijke verenigingshuis in anciënniteit van Audentis et Virtutis.

De dames van Parkwicht worden ook wel ‘de wichtjes’ genoemd. ‘Wicht’ is het Twentse woord voor dame. Wichtjes zijn altijd hele gezellige vrouwen, mooi om naar te kijken en hebben zeker ook een slim koppie. Vandaar dat onze huisspreuk als volgt klinkt: ‘Mooi van buiten, slim van binnen’.

Samen doen we veel leuke en gezellige dingen met elkaar. Hierbij kun je denken aan: elke maandag gezellig samen eten, cocktails drinken bij de Fellini, toetjes en theetje doen bij SamSam, avondjes stappen in ’t Gat in de Markt en een jaarlijks weekendje weg.

Wat ook jaarlijks terug keert is het bekende ‘Parkwicht Nieuwjaarsdiner’. Elk jaar is dit diner verbonden aan een ander thema, voorbeelden hiervan zijn ‘Colour Blocking’, ‘Een Zwoele Zomeravond’ en ‘Bierchique’. De taken voor dit diner worden op een originele manier verdeeld: Samen met je date verzorg je een van de gangen, terwijl een ander koppel zorgt voor de aankleding van de kamer.

Daarnaast organiseren we eens in de twee jaar een reünie en een ouderdag. Op deze reünie komen veel oud-bewoonsters terug. Dit is altijd een heel gezellige dag en wordt vooral gehouden om met iedereen weer even bij te kletsen. Op de ouderdag organiseren wij een leuke activiteit om elkaars ouders te leren kennen. Voor de ouders is het vooral erg leuk om te zien met wie hun dochter nu allemaal samenwoont en waar haar huisgenootjes vandaan komen. 

In ons gezellige stulpje staat de thee altijd klaar!

Helaas wonen er nu even geen wichtjes meer op Parkwicht.


Parkwicht_tekening.png
Parkwicht