DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’

Inloggen

Log hier in op de beveiligde omgeving van Audentis

SociŽteit Tempus Ruit Amicitia Manet

Een significant gedeelte van het verenigingsleven beslaat de zogenaamde kroegavonden. SociŽteit Tempus Ruit Amicitia Manet, door leden  veelal afgekort naar de kroeg of de toko, is het bruisende middelpunt van het DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis'. Zij is gelegen op de bovenste twee verdiepingen van de Pakkerij, aan de Oude Markt 24 te Enschede. Er kan een bezoek aan de SociŽteit plaatsvinden als je bijvoorbeeld met je jaarclub of dispuut afgesproken hebt om een biertje te gaan drinken, als je op vrijdag lekker het begin van het weekend wil vieren, als je afgestudeerd bent en een borrel wilt geven voor vrienden en familie of als je gewoon zin hebt in gezelligheid! Op de SociŽteit is altijd wel wat te doen en geen enkele avond is hetzelfde. 

Op de gebruikelijke avonden zijn verscheidene leden regelmatig heftig aan het discussiŽren over allerlei zaken des levens, terwijl op andere avonden een jaarclub een spectaculaire activiteit neerzet voor alle leden zoals een Biro d'Italia of een Guru Unterground Rave Party. SociŽteit Tempus Ruit Amicitia Manet, wat vrij vertaald uit het Latijn staat voor 'De tijd verglijdt, de vriendschap blijft' is niet zo maar een kroeg. Zij is er voor en door leden. De leden hebben haar gebouwd, de leden onderhouden haar en de leden zorgen ervoor dat het elke avond weer groot feest is. Het SociŽteitsbestuur is eindverantwoordelijke voor de SociŽteit en is belast met alle bestuurszaken omtrent het draaiende houden van de trots van Audentis. 

De SociŽteit is twee ŗ drie avonden in de week geopend. Op dinsdagavond vindt de jaarclubavond plaats, op de donderdagavond wordt er door de verscheidene kroegdisputen geborreld en regelmatig vindt er op zondag een casual avond plaats. Op andere avonden is er ruimte voor het houden van ťťn van de vele open feesten die Audentis jaarlijks organiseert,  zijn er Algemene  of Bijzondere Ledenvergaderingen, vindt er een afstudeerborrel plaats of is het tijd voor een andere groots evenement. Vele weken in het jaar is de SociŽteit dus de locatie voor veelzijdige en toonaangevende studenten in Enschede. 

De SociŽteit bestaat uit drie grote, unieke zalen: de Omegazaal, de Videzaal en de Fusiezaal. Deze zijn allen aan elkaar te koppelen of volledig los van elkaar te gebruiken. Elke zaal heeft een eigen bar waar allerlei overheerlijke dranken worden geschonken, met als grootste trots:  Grolsch Premium Pilsener.  Dit heerlijke bier wordt uit ťťn van onze 1000-liter tanks in de kelder naar de vele zalen gepompt. Achter de naam van iedere zaal schuilt een unieke geschiedenis, die tot de vereiste kennis van elk lid van het DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis' behoort. 

Daarnaast zijn er nog diverse andere  belangrijke ruimtes binnen de muren van de SociŽteit. Er zijn diverse rijk uitgeruste bestuurskamers waar de Senaat en het SociŽteitsbestuur in alle rust hun bestuurstaken kunnen uitvoeren. Tot slot zijn er ook nog de diverse ruimtes zoals het Aquarium en de Koepel, die door de vele commissies die Audentis rijk is worden gebruikt. Als voorbeeld kan de Kick-In commissie in de zomer deze ruimtes gebruiken als haar hoofdkantoor en mede daardoor een fantastische Kick-In organiseren. 
Partners