DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’

Inloggen

Log hier in op de beveiligde omgeving van Audentis

CarriŤre

Het lidmaatschap van het DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis' betekent niet alleen de keuze voor een geweldige studententijd en een rijk sociaal leven in Enschede. De ervaringen die als lid van Audentis worden opgedaan tijdens het kroegleven en de vele andere activiteiten zorgen voor extra ondersteuning en connecties tijdens het vervolg van de maatschappelijke carriŤre. In het bedrijfsleven worden kwaliteiten die bij Audentis hoog in het vandeel staan, zoals welbespraaktheid, zelfstandigheid en een proactieve houding, zeer gewaardeerd. 

Hieronder delen enkele reŁnisten hun ervaringen en vertellen zij over de positieve bijdragen die Audenis heeft geleverd aan hun studententijd en hun huidige carriŤre:

Renť Jongen, partner bij RevelX, vertelt:

"Toen ik in Enschede kwam (1987) had ik geen idee van wat het studentenleven te bieden had. Omdat ik TN studeerde had ik niet heel veel Ďsociale aansluitingí bij mijn studiegenoten,  maar ik leerde snel enkele mensen van (toen nog) club 9-2 kennen, die bezig waren een jaarclub op te richten in het spoor van Rossinant en Malvivente.  Via mijn jaarclub was ik snel onderdeel van het studentikoze deel van Enschede, ging wonen op Patatras en werd als eerste Patatroriaan lid van Yunophiat. In dat wereldje heb ik vervolgens een jaar of 6 leren discussiŽren, organiseren, besturen, boekhouden, en alle andere dingen die je tijdens je studenten-verenigingsleven leert. Pas later leerde ik wat dat waard was: in mijn werk werd ik al vrij snel als een soort bijzonderheid gezien, een techneut die ook nog eens kon praten en dingen voor elkaar kreeg.   

Mijn hele verdere loopbaan in diverse sales, marketing en management functies, partner bij Boer&Croon strategy & management group en recent als partner/eigenaar van RevelX heb ik veel gehad aan wat ik in Enschede heb geleerd, buiten het oplossen van differentiaalvergelijkingen. Het is erg goed om te merken dat wat ĎAudentisí voor mij heeft betekend, zij nog steeds betekent voor de huidige leden."

Jos Mulder, senior consultant bij Simon Kucher & Partners, vertelt:

"In welk jaar je ook begint met je studie, er komt ontzettend veel op je af en je wordt geacht in korte tijd een aantal belangrijke keuzes te maken. Lid worden van een studentenvereniging is er hier ťťn van. Kun je zonder? Zeker. Heb je er veel profijt van als je lid wordt? Absoluut. Je komt in contact met studenten van verschillende studies, achtergronden en leeftijden. Hierdoor verruimt je blik en kun je ontzettend veel leren. Je ontwikkelt constant je sociale vaardigheden. En over tijd houd je hier dierbare vrienden en een nuttig netwerk aan over.

Audentis is bij uitstek de vereniging om je ambities waar te maken. Dit was zo toen ik 2004 begon met studeren en is sindsdien niet veranderd. De leden staan bol van ondernemerschap en er is altijd ruimte voor nieuwe ideeŽn. Dit zie ik terug in mijn huidige baan. De Nederlandse tak van Simon-Kucher & Partners, een gespecialiseerd strategie & marketing adviesbureau, is in 2009 opgezet door een oud-Audentiaan. Toen ik hier begon als stagiair bemerkte ik direct de idealen die mij zo dierbaar zijn: ambitie, ondernemerschap en een enorme can-do mentaliteit. In de afgelopen jaren zijn we ontzettend hard gegroeid en ik ben er van overtuigd dat de consultants en hun idealen hier de drijfveer voor zijn geweest.

 Inmiddels kijk ik als senior consultant en project manager terug op een zeer waardevolle studietijd die mij op verschillende manieren heeft gebracht waar ik nu ben. Hierbij heeft mijn tijd bij Audentis een onuitwisbare rol gespeeld."  

Business Talent Network

Business Talent Network Audentis et Virtutis vindt het belangrijk om meer voor jullie te organiseren dan alleen borrels en activiteiten. Daarom hebben wij hieronder wat handige tips verzameld om je te oriŽnteren op de arbeidsmarkt.
Ben je (bijna) afgestudeerd en opzoek naar een functie waar je je talent verder kan ontwikkelen. Op startersvacatures.nl is een groot aanbod van bedrijven die op zoek zijn naar afgestudeerde studenten. Denk hierbij aan Rabobank, Coca Cola, PWC en Deloitte.
Moet je tijdens je studie een meeloopstage, afstudeerstage of wil je in het buitenland stage lopen? Neem dan een kijkje op afstudeerstage.nl, hier worden stages aangeboden door gerenommeerde bedrijven als KPN, Heineken en Pepsico.
Op sollicitatieblog.nl kom je alles te weten over solliciteren en de bedrijven waarbij je wilt solliciteren. Je vindt hier tips voor een sollicitatiegesprek werkervaringen tips voor een buitenlands avontuur

Partners