DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’

Inloggen

Log hier in op de beveiligde omgeving van Audentis

Informatie

Het DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis' is een zeer veelzijdige vereniging. Ontstaan uit het DSC 'Cheiron' en het DJC 'Rossinant' neemt Audentis al 36 jaar de meest prominente plaats in in het Enschedese studentenleven. Vrij vertaald betekent 'Audentis et Virtutis' 'voor hij die durft en moedig is'. Dit motto wordt dan ook in alle facetten van de vereniging ten zeerste uitgedragen. Audentianen zijn ambitieuze, toonaangevende studenten die uitdaging zoeken naast hun studie en die zich in zetten voor een schitterend studentenleven in Enschede.

Audentis heeft vier facetten die zij als essentiŽle steunpilaren beschouwt voor het succes van de verenging. Deze komen niet alleen tot uiting in het karakter van de vereniging, maar worden ook continu uitgedragen door de leden gedurende de vele evenementen. Deze facetten zijn traditioneel, veelzijdig, ondernemend en toonaangevend.

Traditioneel
Audentis is een traditionele vereniging. Dit houdt in dat normen en waarden hoog bij ons in het vaandel staan. Tijdens kroegavonden gelden de mores, die het kroegleven kleur geven. Dit betekent onder andere dat er bepaalde kledingvoorschriften gelden en dat elke lichting zijn eigen plek heeft op de SociŽteit.

Veelzijdig
Een lidmaatschap bij Audentis betekent niet enkel toegang tot de SociŽteit waar elke kroegavond een gegarandeerd een mooie avond oplevert. Naast de jaarclubs, disputen, verbanden, subverenigingen en huizen die Audentis rijk is, worden er vele evenementen jaarlijks georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn verscheidene gala's, Ambitiedagen, Bedrijvendiners, skireizen en talloze open feesten.

Ondernemend
Audentis is niet voor niets de toonaangevende factor binnen het Enschede studentenleven en een begrip in heel Twente. Ondernemendheid is een vereiste als je Audentiaan wilt zijn. Deze ondernemendheid heeft geresulteerd in eigen studentencafť 't Gat in de Markt en in Nederland unieke eigen studieruimte 'De Bul'. Daarnaast is Audentis alom vertegenwoordigd bij de grote evenement in Enschede.
 
Toonaangevend
De vereniging is door haar ondernemende leden altijd begaan met het opzetten van nieuwe initiatieven. Zo is Audentis de eerste studentenvereniging in Nederland die een eigen studieruimte speciaal voor haar leden heeft gecreŽerd. Tijdens de Kick-In is de vereniging ook niet meer weg te denken met haar unieke en overvolle programma. Heel Enschede en omstreken komt op de feesten in SociŽteit T.R.A.M. af om een geweldige avond mee te maken.
 
Partners