DSCC/DJCR ‘Audentis et Virtutis’

Inloggen

Log hier in op de beveiligde omgeving van Audentis

Comitť van Aanbeveling

Het Comitť van Aanbeveling is een belangrijk adviesorgaan binnen het DSCC/DJCR 'Audentis et Virtutis'. In dit orgaan zit een zeer gemÍleerd gezelschap aan invloedrijke personen met een affectie voor de vereniging. Omtrent beleidszaken en precaire situaties kan de Senaat beroep doen op de ervaring en de raad van het Comitť. 

Het huidige Comitť van Aanbeveling wordt gevormd door de volgende personen:

Mr. V. van der Chijs Voorzitter College van Bestuur Universiteit Twente
ir. G.M. van der Helm President Tax Justice NL
dr. C.J.M. Eijkel CEO Kennispark Twente
Mr. A.H. SchueringBestuurder Koninklijke NotariŽle Beroepsorganisatie (KNB)
drs. T. Verhaegen Regional Commercial Director - Europe, SABMiller
dr. C.B. Leerink Voorzitter Raad van Bestuur Medisch Spectrum Twente
prof. dr. ir. M.J.A.M. van Putten Hoogleraar Klinische Neurofysiologie, Universiteit TwenteNeuroloog, Medisch Spectrum Twente
dr. ir. F.HC. de Jongh Longfysioloog, Medisch Spectrum Twente
drs. J. Knol Districtchef politie Twente
dr. G.O. van Veldhuizen Burgemeester Gemeente Enschede
Kapitein M.H. Webbink Compagniescommandant F Compagnie 10 Natresbataljon

Enkele leden van het Comitť hebben de unieke positie van Audentis nogmaals benadrukt in hun eigen woorden:

De heer Van der Chijs vertelt:

"Onze studenten leiden wij op tot Ďglobal citizensí die straks gaan werken aan oplossingen voor de grote maatschappelijke vragen. Daarbij past een ondernemende attitude. Studenten mogen daarom van de Universiteit Twente een onderwijsaanbod verwachten dat hen prikkelt en dat ook voortdurend ruimte biedt aan onvermoede combinaties. Tegelijk verwachten wij van onze studenten ook dat zij zich breed ontwikkelen en ůns scherp houden. In een ondernemende studentenvereniging als Audentis kunnen zij ervaring opdoen met bijvoorbeeld besturen, organiseren en netwerken. Maar er is meer dan studie en werk: binnen de vereniging zijn er volop mogelijkheden om daarin de juiste balans te vinden."

De heer Eijkel vertelt:

"Als student ben je begonnen aan je volwassen leven, maar tegelijk ben je nog in de gelegenheid daar vorm aan te geven. Je hebt nog een aantal jaren om je inhoudelijk, maar vooral ook als mens en in je relaties te ontwikkelen. Dat is een geweldige kans, op een bijzonder moment in je leven. Het is belangrijk om die periode goed te gebruiken, niet alleen in de studie maar ook in je ontwikkeling als mens. Ik ben een groot voorstander van activisme in al zijn vormen. Een studentenvereniging is een plek waar dat alles samenkomt. Maak er gebruik van ! Audentis heeft daarin een zeer mooie traditie en positie. Een vereniging om erg trots op te zijn."  

De heer Verhaegen vertelt:

"Een goede balans tussen ontwikkelen, ontspannen en genieten is erg belangrijk. Voor veel studenten in Enschede vervult Audentis die rol. En zo hoort het ook. Als ik terugkijk op mijn eigen studententijd, dan denk ik aan plezierige tijden waarin met studievrienden regelmatig een goed glas bier werd gedronken. Maar ik denk ook aan de nachten waarin doorgeleerd moest worden voor een examen. Want, het elke dag een beetje beter doen en willen winnenÖdat vond ik toen al belangrijk. Ik zie dan ook graag studenten die kritisch zijn, vragen durven te stellen en openstaan voor de mening van een ander. Dat zijn degenen die het in mijn ogen ver kunnen schoppenÖ

Audentis biedt studenten in Enschede mogelijkheden voor een mooi, actief studentenleven naast de studie. Van het deelnemen in een commissie, het organiseren van een congres, het zoeken van sponsoren tot uiteraard het samen proosten op unieke momentenÖ..  Ieder kan zijn/haar eigen interesses volgen, een al dan niet actieve bijdrage leveren en de eigen talenten op een ongedwongen manier verder professionaliseren." 
Partners